Paula

Kijken naar de sprankeling, naar mogelijkheden, nieuwe soms simpele dingen om ons heen mooier maken, d.m.v. kleur, nieuwe ideeën creëren, ontwikkelen en stylen. Verder probeer ik vooral open te staan voor wat er op mijn pad komt en het leven me aanreikt.

Paula Huizenga (18-09-1973, Leeuwarden)

Opleiding:

Textiele Vormgeving Noordelijke Hoge School Leeuwarden

Werk:

1999 – Na mijn studie ben ik afgereisd naar het zonnige zuiden. Griekenland werd het. Op zoek naar zon, zee, vrijheid, werk, geld verdienen en avontuur. Ik was nog niet toe aan het ‘vaste’ in Nederland. Het werd per toeval werken als Hostess ofwel reisleidster voor Touroperator Hotelplan. Uiteindelijk heb ik tot eind 2003, vier zomers en drie winters op verschillende bestemmingen voor Hotelplan gewerkt.

2003 tot 2007 – Ik werk zowel in de kleding als in de schoenen branche. Beginnend als assistent inkoper in de kledingbranche voor Bentex2005 –Later aan de slag als ontwerpster en styliste voor schoenen bij Hengst Footwear. Voor beide branches deed ik de shopping en trendwatching in steden als Amsterdam, London, Barcelona, Parijs, Kopenhagen en Milaan. Monsters kopen, veranderen, opnieuw stylen en ontwerpen. Vervolgens vliegen naar het Verre Oosten om de ideeën en ontwerpen (“na”) te laten maken. Hoofdkantoor in Hongkong en productie controle China en Verre Oosten.

2007 – Start eigen Styling Bureau: Paula Huizenga Styling

2010 – Richt het label By Paula ik begin met ontwerpen van een eigen verlichtingslijn. 

2012 – Ik hou me vooral bezig met Interieuradvies en ontwerp. home-makeovers, kleuradviezen en styling in de Particuliere markt voor o.a. HomeCenter Wolvega en Lippe Wonen. We hebben een eigen styling team in Home Center en hier maken we indelingen, adviseren we, helpen we met keuzes maken en ik heb 4 vaste middagen in HomeCenter voor inloop spreekuur en stylingadviezen.

2013 – Boeken schrijven. Naast mijn blogs voor de site wordt het tijd om een wat langer verhaal op te schrijven. Aan de hand van mijn dagboeken schrijf ik 2 boeken, Beautiful Naxos & Julia’s Winter) over mijn reisleiding tijd. Het is vooral freewielen in de boekenwereld en uitproberen. Toch worden beide boeken uitgegeven door uitgeverijlouise.nl.

2014 – Ik heb de smaak te pakken 😉 en bedenk en ontwikkel mijn kookboek “koken met vrienden’ een samenwerking met voornamelijk zakelijke contacten uit Friesland die allen houden van eten en-of drinken.

2015 – begint mijn samenwerking met mijn partner Ronald Kramer van  ProBir Project- en Kantoorinrichting voor het stylen, kleuradvies en verlichting van de Projecten.

2017 – Faber Makelaardij vraagt of ik wil helpen met het verkoop klaar maken van de woningen, voordat de fotograaf langs komt. Ik neem deze opdracht graag aan en tot de dag van vandaag werken we heel fijn samen.

2018 – Ik ga naast mijn eigen onderneming terug in de reiswereld. Voor Corendon/Stipreizen begeleid ik rondreizen in Sicilië en Sardinie. stipreizen.nl/rondreizen. Ongeveer 10 reizen per seizoen.(april t/m oktober)

2018 – word ik benaderd door het Friesland College, MBO Hotelschool afdeling toerisme, keuzedeel standplaatshost/reisleidster. Ik ga 2 a 3 middagen in de week lesgeven tot in ieder geval eind 2018. 1e en 3e jaars.

Heden –  Ik hou me vanaf 2007 bezig met Interieuradvies en ontwerp. home-makeovers, kleuradviezen en styling in de Particuliere markt voor o.a. HomeCenter Wolvega en Lippe Wonen. Maak indelingen, adviseer, help met keuzes maken en heb vaste middagen in HomeCenter voor inloop spreekuur en stylingadviezen. Ontwerpen van Meubels en Verlichting onder eigen label By Paula doe ik nog steeds. In 2014 begint ook mijn samenwerking  met ProBir Project- en Kantoorinrichting voor het stylen, kleuradvies en verlichting van de Projecten.

Geef daarnaast college als gastdocent voor o.a. “D drive Friesland College en Lezingen voor Stenden Management en Retail.

Schrijven is een hobby maar de lol zit hem wel in het daadwerkelijk uitgeven ervan. In februari 2014 verscheen mijn debuutroman, Beautiful Naxos, over de belevenissen van mij in de reiswereld. In mei 2015 wordt dit boek als autobiografie nogmaals uitgegeven door een andere uitgever onder de titel: ZOMER 99. In november 2014 mijn Kookboek: “Koken met Vrienden” over de verhalen achter de gerechten. Julia’s Winter is het tweede boek van een trilogie met reisverhalen die grotendeels autobiografisch zijn opgetekend. In deel drie, in de maak, worden Julia’s belevenissen op het Griekse eiland Corfu beschreven……… helaas staat dit deel al lang op de verlanglijst, echter er wordt (door mij nog steeds) geen tijd gemaakt om deze te doen afronden…………….. wordt vervolgd