Paula

Kijken naar de sprankeling, naar mogelijkheden, nieuwe soms simpele dingen om ons heen mooier maken, d.m.v. kleur, nieuwe ideeën creëren, ontwikkelen en stylen. Verder probeer ik vooral open te staan voor wat er op mijn pad komt en het leven me aanreikt.

Paula Huizenga (18-09-1973, Leeuwarden)

Opleiding:

Textiele Vormgeving Noordelijke Hoge School Leeuwarden

Werk:

1999 – Na mijn studie ben ik afgereisd naar het zonnige zuiden. Griekenland werd het. Op zoek naar zon, zee, vrijheid, werk, geld verdienen en avontuur. Ik was nog niet toe aan het ‘vaste’ in Nederland. Het werd per toeval werken als Hostess ofwel reisleidster voor Touroperator Hotelplan. Uiteindelijk heb ik tot eind 2003, vier zomers en drie winters op verschillende bestemmingen voor Hotelplan gewerkt.

2004 – assistent inkoper in de kledingbranche voor Bentex

2005 – begin 2007 aan de slag als ontwerpster en styliste voor schoenen bij Hengst Footwear. Voor beide branches deed ik tevens de shopping en trendwatching in steden als Amsterdam, London, Barcelona, Parijs, Kopenhagen en Milaan. Monsters kopen, veranderen, opnieuw stylen en ontwerpen. Vervolgens vliegen naar het Verre Oosten om de ideeën en ontwerpen (“na”) te laten maken. Hoofdkantoor in Hongkong en productie controle China en Verre Oosten.

2007 – Start eigen Styling Bureau: Paula Huizenga Styling

2010 – richt het label By Paula op waaronder ik begin met ontwerpen van een eigen verlichtingslijn.

Heden –  Ik hou me vanaf 2007 bezig met Interieuradvies en ontwerp. home-makeovers, kleuradviezen en styling in de Particuliere markt voor o.a. HomeCenter Wolvega en Lippe Wonen. Maak indelingen, adviseer, help met keuzes maken en heb vaste middagen in HomeCenter voor inloop spreekuur en stylingadviezen. Ontwerpen van Meubels en Verlichting onder eigen label By Paula doe ik nog steeds. In 2014 begint ook mijn samenwerking  met ProBir Project- en Kantoorinrichting voor het stylen, kleuradvies en verlichting van de Projecten.

Geef daarnaast college als gastdocent voor o.a. “D drive Friesland College en  Lezingen voor Stenden Management en Retail.

Schrijven is een hobby maar de lol zit hem wel in het daadwerkelijk uitgeven ervan. In februari 2014 verscheen mijn debuutroman, Beautiful Naxos, over de belevenissen van mij in de reiswereld. In mei 2015 wordt dit boek als autobiografie nogmaals uitgegeven door een andere uitgever onder de titel: ZOMER 99. In november 2014 mijn Kookboek: “Koken met Vrienden” over de verhalen achter de gerechten. Julia’s Winter is het tweede boek van een trilogie met reisverhalen die grotendeels autobiografisch zijn opgetekend. In deel drie, in de maak, worden Julia’s belevenissen op het Griekse eiland Corfu beschreven.