Power Pastels – InterieurAdvies By Paula

Power Pastels

Power Pastels

Het is grappig hoe mensen een zeer sterk vooroordeel kunnen hebben over een kleur. Inclusief myself, die een paar jaar terug niet zo van de Pastels was. Veel te zoet, te lief en niet krachtig genoeg in een ruimte. Nu we de tijd hebben laten passeren en de poedertinten zich in vol ornaat hebben ontwikkeld ben ik steeds meer de charme en de rust die Pastels uitstralen gaan waarderen.

Pastels zorgen voor een opgeruimd uitgebalanceerd geheel en afhankelijk van wat voor materialen je erbij gebruikt kun je de gehele uitstraling bijsturen.

power pastel

Pastel tinten in combinatie met hout, geschuurd hout, oud hout of white wash soorten zorgen voor een hele stoere look  zeker in combinatie met ijzer, rvs of staal. Dat ben ik ondertussen ook gaan inzien en vandaag de dag werk ik heel veel met pasteltinten en poedertinten.

Witte tinten  in combinatie met pastels zorgen voor een bijna hemelse look, licht en luchtig je gaat er bijna zelf van zweven.

Een harde contrast tint gebruiken met pastels kan ook zeker erg goed en heeft groots effect, denk aan marine blauw, lime groen of kanarie geel.

Pasteltinten laten zich overigens goed combineren met de kleuren  grijs, naturellen, taupe, zand en antraciet , tinten die veel mensen al in huis gebruiken. Ook de bekende materialen rvs, hout en metalen combineren erg prettig met Pastels.

Pastels

Pasteltinten in de mode kunnen je ook niet ontgaan zijn. Het draait allemaal om zoetigheid. Het zijn kleuren om óp te eten.  Zoete pastels kunnen goed onderling gecombineerd worden eventueel in combinatie met zachte natureltinten. Maar net als in het interieur kan een fel accent ook goed combineren bij deze pasteltinten. Mintgroen en zachtroze voeren de boventoon.

Pastel power  #Blog: Paula Huizenga en Marit Hessels